Alles over ons

Na aanvankelijk als werknemers actief te zijn geweest in Restaurant Allure, namen Terry Priem en Brian Bennink het restaurant in 2011 over. Hun filosofie was (en is): Restaurant Allure dié allure geven die nodig is om van ‘een hapje eten’ een persoonlijke belevenis te maken.
Het aantal tafels werd teruggebracht voor een meer ruimtelijke beleving, personeel uit sterrenrestaurants en van gerenommeerde opleidingen werd aangenomen, de kaart werd grondig herzien en er werd alleen nog gekozen voor topproducten. Resultaat? De Gouden Pollepel (de culinaire competitie van het Algemeen Dagblad) omschreef ons in 2011 als ‘Een culinaire pleziervaart’. Welkom aan boord!


Onze mensen

Terry Priem – Chef de Cuisine
Voordat Terry mede-eigenaar werd van Allure, werkte hij in verschillende bekende restaurants. Terry is altijd op zoek naar smaaksensaties, zoals bijvoorbeeld zijn inmiddels bekende en geliefde zachtgegaarde zalm met kerrie-ijs. Zijn motto: ‘Je moet het samen doen!’.

Brian Bennink – Maître
Ook mede-eigenaar Brian werkte na zijn opleiding aan de Hoge Hotelschool in diverse gerenommeerde zaken. Samen met Terry en zijn team bezorgt hij u een onvergetelijke avond. Zijn gedetailleerde uitleg over de gerechten en deskundige toelichting op de wijnen maken de beleving compleet.

Frank van Rijsbergen – Sous Chef
Rechterhand van Terry. Opgeleid aan de befaamde Hotelschool Ter Duinen in België en stage bij o.a. tweesterrenrestaurant La Sarté in Spanje. Frank is naast het bereiden van de mooiste gerechten ook gespecialiseerd in pattiserie.

Larissa van Veelen - Assistent Sommelier
Begonnen bij Allure als leerling, toen bij gerenommeerde bedrijven zoals Joelia haar ervaring vergroot en nu weer terug bij Allure. Larissa is de rechterhand van Brian en assisteert hem met zowel wijnen als kazen. 

 

Locatie

Restaurant Allure is direct gelegen aan de Entrepothaven in Rotterdam-Zuid (Kop van Zuid). De locatie wordt gekenmerkt door een gezellige, maritieme sfeer in een gebied met een rijke geschiedenis. Voor de deuren van Allure bevindt zich een aanlegsteiger waar de watertaxi of uw eigen boot kan aanmeren. Een tijdelijke ligplaats kan worden geregeld. Meldt dit a.u.b. bij uw reservering. Ook per auto is ons restaurant goed bereikbaar. U vindt voldoende parkeerruimte op het parkeerterrein van de Entrepothaven.