Alles over ons

Na aanvankelijk als werknemer actief te zijn geweest in Restaurant Allure, nam Brian Bennink het restaurant in 2011 over. Zijn filosofie was (en is): Restaurant Allure dié allure geven die nodig is om van ‘een hapje eten’ een persoonlijke belevenis te maken.
Het aantal tafels werd teruggebracht voor een meer ruimtelijke beleving, personeel uit sterrenrestaurants en van gerenommeerde opleidingen werd aangenomen, de kaart werd grondig herzien en er werd alleen nog gekozen voor topproducten. Resultaat? De Gouden Pollepel (de culinaire competitie van het Algemeen Dagblad) omschreef ons in 2011 als ‘Een culinaire pleziervaart’. Daarnaast heeft personeel van Restaurant Allure al meerdere malen als finalist mogen deelnemen en zelfs mogen winnen als GaultMillau Beste Fromager.  Welkom aan boord!


Onze mensen

Brian Bennink - maître
Brian werkte na zijn opleiding aan de Hoge Hotelschool in diverse gerenommeerde zaken. Hij zorgt ervoor dat alles samenkomt op het juiste moment. Samen met zijn team bezorgt hij u een onvergetelijke avond waarbij hij zijn kennis en liefde voor het vak weet over te brengen aan elke gast aan tafel. Zijn gedetailleerde uitleg over de gerechten en deskundige toelichting op de wijnen maken de beleving compleet.

Nicky van den Heuvel 
Al op 3-jarige leeftijd roerde hij bij zijn oma in de pannen en zijn liefde voor de keuken bracht hij al sinds zijn 11e in de praktijk; elke zaterdag bood hij de helpende hand in de keuken van Villa la Ruche. Direct na de basisschool heeft Nicky gekozen voor de vakschool François Vatel, waar hij uiteraard koost voor de richting koken&serveren. Tijdens deze opleiding heeft Nicky stage gelopen bij restaurant Niven, de Zwetheul en restaurant Villa la Ruche. Vanuit deze opleiding is hij doorgegaan met de opleiding tot zelfstandig werkend koken en wederom heeft hij op mooie werkplekken mogen werken. Zo heeft hij naast de stages bij onder andere Allure, ook gewerkt bij Las Palmas van Herman den Blijker. Inmiddels al weer enkele jaren terug bij Allure als waardevolle spil in het team.

Larissa van Veelen 
Larissa is begonnen bij Allure als leerling om de kneepjes van het vak goed onder de knie te krijgen. Daarna heeft zij bij gerenommeerde bedrijven zoals Joelia haar ervaring vergroot en inmiddels weer terug bij Allure. Larissa werkt nauw samen met Brian en Jacqueline en heeft bijzonder veel kennis en van alle wijnen en kazen die tijdens uw avond Allure de revue zullen passeren. Haar enthousiasme en professionaliteit zijn niet te missen tijdens uw avondje uit bij Allure.

 

Locatie

Restaurant Allure is direct gelegen aan de Entrepothaven in Rotterdam-Zuid (Kop van Zuid). De locatie wordt gekenmerkt door een gezellige, maritieme sfeer in een gebied met een rijke geschiedenis. Voor de deuren van Allure bevindt zich een aanlegsteiger waar de watertaxi of uw eigen boot kan aanmeren. Een tijdelijke ligplaats kan worden geregeld. Meld dit a.u.b. bij uw reservering. Ook per auto is ons restaurant goed bereikbaar. U vindt voldoende parkeerruimte op het parkeerterrein van de Entrepothaven.